ბატკნის ხორცის ბოზბაში
ბატკნის ხორცის ბოზბაში
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბატკნის ხორცი - 1 კგ
  • წყალი - 2.5 - 3 ლ
  • კარაქი - 50-60 გ
  • კარტოფილი - 3-4 ცალი
  • პამიდორი - 3-4 ცალი
  • მუხუდო (თურქული ბარდა) - 150 გ
  • ძმარი - 2 ს.კ
  • ტკბილი წიწაკა - 1 ცალი
  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • ცხარე წიწაკა, წითელი
  • მარილი და პილპილი
  • ქინძი, ოხრახუში, რეჰანი
  • ხახვი - 1 -2 თავი
მომზადების წესები

ხორცი დაჭერით, დაბრაწეთ კარაქში ან ერბოში. დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და შუშეთ რამდენიმე წუთი. შემდეგ დაასხით ცივი წყალი და  მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე.  ხარშვის დაწყებიდან 30-40 წუთის შემდეგ დაამატეთ მუხუდოს მარცვლები, რომელიც წინასწარ მთელი ღამის განმავლობაში დაალბეთ. კიდევ 30 წუთის შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი კარტოფილი. დაახლოებით 15 წუთში, როცა კარტოფილი დარბილდება, დაამატეთ დაჭრილი პამიდორი, ტკბილი წიწაკა, მარილი, პილპილი.

10 წუთის შემდეგ კერძი მზადაა. დაამატეთ დაჭრილი ცხარე წიწაკა გემოვნებით, ძმარი ან ლიმონის წვენი, დაჭრილი მწვანილი და ნიორი.

ზოგჯერ ბოზბაშს ბოსტნეულთან ერთად მომჟავო ხილსაც ამატებენ: ვაშლს, კომშს.