ყველაზე გემრიელი პურის პუდინგი
ყველაზე გემრიელი პურის პუდინგი
დრო 70წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ძველი პურისგან გემრიელი დესერტის მომზადება შეიძლება - ესაა პურის პუდინგი

ინგრედიენტები

  • ვანილი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კვერცხი - 4-5
  • რძე - 1 ლ (ან ნახევარი ნაღები10-20%, ნახევარი რძე)
  • ვაშლი - 1 ცალი
  • ქიშმიში - 1 ჭიქა
  • პური - 1
  • დარიჩინი - 1/2 ჩ.კ
  • გამდნარი კარაქი - 50 გ
მომზადების წესები
პური (სასურველია 2-3 დღის) დაჭერით საშუალო ნაჭრებად ან კუბებად.
ფორმას წაუსვით კარაქი და გადაიტანეთ მასში პურის ნაჭრები. თან ჩააყოლეთ გარეცხილ-გამშრალი ქიშმიში და გათლილი, კუბებად დაჭრილი ვაშლი.
კარგად ათქვიფეთ კვერცხი, კარაქი, რძე, შაქარი, ვანილი და დარიჩინი. ეს ნარევი მოასხით პურს ზემოდან. ფორმა ჩადგით  სხვა უფრო დიდ ფორმაში, რომელშიც წინასწარ ჩაასხავთ ცოტა წყალს და ასე შედგით ღუმელში 150 გრადუსზე დაახლოებით 40-60 წუთი. ან ცალკე ჭურჭლით შედგით წყალი, რომ ცხობისას ღუმელში ორთქლმა იტრიალოს.
მზა პუდინგი შეგიძლიათ მიირთვათ თბილი ან ცივი, შაქრის პუდრით, ხილით, კარამელის ან შოკოლადის სოუსით, ნაყინით.

*ხილი შეგიძლიათ სხვადასხვა დაამატოთ სეზონის მიხედვით, ან საერთოდ არ დაამატოთ. ასევე შეგიძლიათ დაუმატოთ შოკოლადი.
ტეგები:
ვაშლი პური პუდინგი ნანახია: 13462