ბატკნის დიმლამა უზბეკურად
ბატკნის დიმლამა უზბეკურად
დრო 0წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ტომატ-პასტა - 1 ს.კ
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • ბადრიჯანი - 1 ცალი
  • ნიორი - 3-4 კბილი
  • ტკბილი წიწაკა, სხვადასხვა ფერის - 400 გ
  • პამიდორი - 300 გ
  • კარტოფილი - 800 გ
  • დუმა - 80-100 გ
  • ბატკნის ხორცი - 1 კგ
  • ძირა - 1 ჩ.კ
  • მარილი და პილპილი
  • ქინძი და კამა
  • კომბოსტო - 600 გ
მომზადების წესები
ბადრიჯანი, სტაფილო, წიწაკა, და კარტოფილი დაჭერით მსხვილ კუბებად, ხახვი ალყა-ალყად, კომბოსტო თხლად, პამიდორი ოთხა დან ექვსად, ნიორი და მწვანილი წვრილად.

ღრმა ქვაბში ძირში ჩაალაგეთ თხლად დაჭრილი დუმის ნაჭრები, ზემოდან დაფარეთ ხორცის ნაჭრებით. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ხახვი, შემდეგ დაამატეთ ტომატ-პასტა.
ამის შემდეგ დაალაგეთ დანარჩენი ბოსტნეული ფენებად: ჯერ პამიდორი, შემდეგ ნიორი, ძირა, კარტოფილი, სტაფილო, წიწაკა, ბადრიჯანი და ბოლოს კომბოსტო. მოაყარეთ მწვანილი და დადგით დაბალ ცეცხლზე. შეგიძლიათ დაამატოთ 1 ჭიქა წყალიც ან თავისივე წვენში ჩაშუშოთ. ქვაბს მჭიდროდ დაახურეთ და მოამზადეთ დაბალ ცეცხლზე.
მზა კერძს კიდევ მოაყარეთ ნედლი მწვანილი.