ფუმფულა ტორტი შესქელებული რძის კრემით
ფუმფულა ტორტი შესქელებული რძის კრემით
დრო 90წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიგოზი - 1 ჭიქა
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • თაფლი - 2 ს.კ
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • კვერცხი - 4
  • არაჟანი - 250 გ
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
მომზადების წესები
კვერცხი, თაფლი და შაქარი ათქვიფეთ ისე რომ ფუმფულა, მუსისმაგვარი მასა მიიღოთ. დაამატეთ სოდა, შემდეგ ფქვილი ნაწილ-ნაწილ, თან განაგრძეთ თქვეფა. 26-28 სმ ფორმას ჩააფინეთ ქაღალდი და გადაიტანეთ ცომი.  გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 20-30 წუთი. სანამ ბისკვიტი გამოცხვება, შეურიეთ ერთმანეთს შესქელებული რძე და არაჟანი. კარგად ათქვიფეთ.

თბილ-თბილი ბისკვიტი გაჭერით ორად და წაუსვით კრემის ნაწილი. დააფარეთ ბისკვიტის მეორე ნაწილი და გადაუსვით დარჩენლი კრემი. მოაყარეთ დაფქული ნიგოზი და გააციეთ ოთახის ტემპერატურამდე, შემდეგ კი შედგით მაცივარში.