თუ მაწონზე ხელი საერთოდ არ მიგიწვდებათ, პირველ ჯერზე შესადედებლად გამოდგება არაჟანიც, შემდეგ კი უკვე თქვენს მიერ მომზადებულ მაწონს გამოიყენებთ ხოლმე. უმი რძე აადუღეთ და გააგრილეთ. რძე უნდა იყოს იმ ტემპერატურის, რომ თითს არ წვავდეს, მაგრამ არც გაცივდეს. დაამატეთ მაწონი და აურიეთ. ჭურჭელს თავზე დააფარეთ და შეფუთეთ პლედში თბილად 3-4 საათი. ამის შემდეგ გახსენით პლედი და მაწონი მაცივარში გადაიტანეთ გასაციებლად. ამის შემდეგ 1 კოვზი მაწონი მუდამ გადაინახეთ და მოამზადეთ ახალი ულუფა. თუ მაწონი დამჟავდა, შესადედებლად უფრო ცოტა დაამატეთ, რათა ახალ მაწონსაც მომჟავო გემო არ გაჰყვეს Matsoni - Exquisite Georgian yogurt