კარტოფილი გათალეთ, გარეცხვის შემდეგ გაამშრალეთ და დაჭერით 1 სმ სისქის ჩხირებად. ღრმა თასში შეურიეთ ზეთი და მარილი. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ დაამატოთ ნებისმიერი სუნელი, ნიორი, ხმელი ქონდარი, წიწაკა და ასე შემდეგ. ჩაყარეთ კარტოფილი ამ თასში და კარგად აურიეთ, ისე რომ ზეთი ყველა ნაჭერს მოხვდეს. ღუმელის ტაფას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და ერტ ფენად დაალაგეთ კარტოფილი. შეწვით 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 35 წუთი. ერთხელ გადააბრუნეთ, რომ მეორე მხრიდანაც დაიბრაწოს.