ბროწეულის წვენში ჩაშუშული ქათამი
ბროწეულის წვენში ჩაშუშული ქათამი
დრო 60წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის ხორცი - 1.5 კგ
  • ხახვი - 3 თავი
  • დაფქული ქინძი - 2 ჩ.კ
  • შაქარი - 1 ს.კ
  • მარილი და პილპილი
  • ბროწეულის წვენი - 500 მლ
  • ნიგოზი - 250 გ
  • ქინძი
  • ბროწეულის მარცვლები - მოსართავად
მომზადების წესები
წვენი უნდა იყოს უშაქრო, უკეთესია ახალგამოწურული.
დაამატეთ შაქარი და დადგით ცეცხლზე. ადუღეთ სანამ არ განახევრდება. თუ უკვე მოდუღებულ რარშარაბს გამოიყენებთ, დუღილი აღარ დასჭირდება.
მარილი, პილპილი და დაფქული ქინძი აურიეთ. წაუსვით ქათმის ნაჭრებს და ტაფაში დაბრაწეთ, მაღალ ცეცხლზე, ცოტაოდენ ზეთში.
შემდეგ ცეცხლს დაუწიეთ, დაამატეთ ხორცს დაჭრილი ხახვი და შუშეთ. რამდენიმე წუთში დაამატეთ დაფქული ნიგოზი და მოდუღებული წვენი. ამოურიეთ და კვლავ წამოადუღეთ. შუშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ხორცი მზად არ იქნება. მიირთვით ბრინჯთან ერთად, მოაყარეთ ქინძი და ბროწეულის მარცვლები.
ტეგები:
ქათამი ბროწეული ნიგოზი ნანახია: 14668