შემწვარი სულგუნი ხრაშუნა კანით და წელვადი გულით
შემწვარი სულგუნი ხრაშუნა კანით და წელვადი გულით
დრო 20წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ამ უგემრიელესი კერძის მომზადებისას მთავარი საიდუმლო მდგომარეობს იმაში, რომ დროულად ამოიღოთ ტაფიდან სულგუნის ნაჭრები. 1 ზედმეტი წუთიც და ყველი საფანელიდან "გაიქცევა"

ინგრედიენტები

  • მარილი - გემოვნებით, თუ ყველი უმარილოა
  • წითელი წიწაკა, დაფქული - 1/2 ჩ.კ ან გემოვნებით
  • პაპრიკა - 1 ჩ.კ
  • საფანელი - 1 ჭიქა
  • სულგუნი - 700 გ
  • კვერცხი - 2
  • ფქვილი - 2 ს.კ
მომზადების წესები

ყველი დაჭერით თქვენთვის სასურველი ფორმით.
ათქვიფეთ კვერცხი ჩანგლით. შეურიეთ ერთმანეთს საფანელი, წიწაკა, პაპრიკა და თუ საჭიროა - მარილიც.
ყველი ამოავლეთ ჯერ ფქვილში, შემდეგ კვერცხში, შემდეგ საფანელში. ამოავლეთ იმდენი ყველი, რასაც ერთ ჯერზე შეწვავთ.

ტაფაში გააცხელეთ ზეთი ისე რომ ნახევრამდე მაინც ფარავდეს ყველს. შეწვით ორივე მხრიდან ყველის ნაჭრები. თითო მხრიდან თითო წუთზე ნაკლები დრო სჭირდება, საშუალოზე ოდნავ მაღალ ცეცხლზე.  ყველმა მთლიანად გადნობა რომ ვერ მოასწროს.
გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.
მიირთვით თბილი ან ოდნავ ცხელი. კალორიულია მაგრამ უზომოდ გემრიელი

ტეგები:
ყველი სულგუნი ნანახია: 18335