ყავის ტორტი შოკოლადით, გამოცხობის გარეშე
ყავის ტორტი შოკოლადით, გამოცხობის გარეშე
დრო 0წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მაგარი ყავა - 100 -150 მლ შაქრიანი
  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - 500-600 გ
  • კვერცხის გული - 2
  • შაქარი - 150 გ
  • რძე - 300 მლ
  • ფქვილი - 1 ს.კ
  • ვანილი
  • კარაქი - 200 გ
  • კაკაო - 2 ს.კ + მოსაყრელად
  • ნაღები 35 % - 250 გ
  • შაქრის პუდრი - გემოვნებით
მომზადების წესები
კვერცხი, შაქარი, კაკაო, ფქვილი და ვანილი შეურიეთ. დაასხით ცხელი რძე და დადგით დაბალ ცეცხლზე. მოხარშეთ შესქელბამდე, თან ხშირად ურიეთ. გააციეტ და შეათქვიფეთ დარბილებული კარაქი.

ფორმას ჩააფინეთ ცელოფანი. ფხვიერი ნამცხვრები  დაასველეთ ყავაში და ჩაალაგეთ ფორმის ძირში, მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი, გადაუსვით კრემი. გაიმეორეთ პროცედურა სანამ არ დამთავრდება ნამცხვარი და კრემი. შედგით მაცივარში რამდენიმე საათი, რომ კარგად გაიჟღნთოს და შეიკრას.
შემდეგ გადმოიღეთ თეფშზე და წაუსვით ნაღების კრემი გვერდებზე და ზემოდან.
ნაღების კრემისთვის ცივი ნაღები ათქვიფეთ შაქრის პუდრასტან და ვანილთან ერთად შესქელებამდე. 
ზემოდან მოაფრქვიეთ კაკაო.  

*ტორტი შეგიძლიათ მზა ბისკვიტითაც მოამზადოთ: დანამეთ ყავით და დანარჩენი ისე გააკეთეთ, როგორც რეცეპტშია.
ტეგები:
კრემი კაკაო ნაღები შოკოლადი ყავა ნანახია: 133842