ბლენდერში დავაქუცმაცოთ ბაზილიკი, ნიგოზი (ან უმჯობესია - კედარის კაკალი), ნიორი. დავამატოთ ზეთი და კარგად ავთქვიფოთ. გემოვნებით დავამატოთ მარილი და პილპილი.მოვამზადოთ ხორცი. თუ სქელი ნაჭერია ჩავჭრათ სპირალისებურად: წარმოვიდგინოთ რომ რულეტია და უნდა გავხსნათ, სწორედ ასეთი მოძრაობით ჩაჭერით. ხორცს წავუსვათ მარილი და პილპილი. შიდა მხრიდან წავუსვათ პესტო. გადავახვიოთ რულეტივით და დავაფიქსიროთ ძაფით.შევწვათ ყველა მხრიდან, მაღალ ცეცხლზე, გახურებულ ტაფაზე. შემდეგ გადავიტანოთ ღუმელში 200 გრადუსზე. თუ გაქვთ ხორცის თერმომეტრი, შეამოწმეთ: მისი ტემპერატურა 65 გრადუსს უნდა აღწევდეს, ეს იქნება საშუალოდ შემწვარი ანუ medium rare, საუკეთესო კონდიცია ამ რულეტისთვის.მზა რულეტი გადმოიღეთ დაფაზე, დააფარეთ ფოლგა და დაასვენეთ 15 წუთი. შემდეგ დაჭერით