"ოჯახური" ხბოს ხორცით
"ოჯახური" ხბოს ხორცით
დრო 80წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 2 კბილი
  • ტომატ-პასტა - 2 ს.კ
  • დაფნის ფოთოლი
  • წითელი ღვინო - 1/2 ჭიქა
  • ხახვი - 2-3 თავი
  • კარტოფილი - 1 კგ
  • ხბოს ხორცი - 600 გ
  • მარილი და პილპილი
  • სასურველი მწვანილი
მომზადების წესები
ხორცი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად, დაასხით ღვინო, დაამატეთ დაფნა, დააფარეთ ფოლგა და შედგით ღუმელში 30 წუთი 200 გრადუსზე. შემდეგ მოხადეთ ფოლგა და გააგრძელეთ ხორცის მობრაწვა 10-15 წუთის განმავლობაში.
პარალელურად, დაჭერით კარტოფილი და ხახვი. მოაყარეთ ხორცს და შეაბრუნეთ ღუმელში. 15-20 წუთის შემდეგ მოასხით ცოტა წყალში გახსნილი ტომატი (ან 2-3 დაჭრილი პამიდორი). დატოვეთ ღუმელში კიდევ ცოტა ხანს.
მზა კერძს დაამატეთ მარილი, პილპილი, დაჭრილი მწვანილი.
შეგიძლიათ დაამატოთ აჯიკა ან წიწაკა
ტეგები:
კარტოფილი ხორცი ოჯახური ნანახია: 50852