უგემრიელესი ბელიაშები
უგემრიელესი ბელიაშები
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • რძე - 250 გ
  • კვერცხი - 1
  • შაქარი - 1ს.კ
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • ფქვილი - 500 გ
  • ზეთი - 2 ს.კ
  • მაიონეზი - 1 ს.კ
  • საფუარი - 1.5 ჩ.კ
გულსართი
  • ფარში - 500 გ
  • ხახვი - 1 თავი
  • მარილი და პილპილი
  • ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები
თბილ რძეში გახსენით საფუარი, დაამატეთ შაქარი და მარილი. 
კვერცხი და მაიონეზი ათქვიფეთ. დაამატეთ საფუვრიანი წყალი, ზეთი და ფქვილი. მოზილეთ ცომი. დადეთ თბილ ადგილას ასაფუებლად. აფუებული ცომი გაყავით პატარა გუნდებად და გააბრტყელეთ

გულსართი:
სანამ ცომი აფუვდება მოამზზადეთ გულსართი. ფარშს შეურიეთ მარილი, პილპილი, წვრილად დაჭრილი ხახვი და კარგად აურიეთ. ჩადეთ ფარში გაბრტყელებული ცომის შუაგულში, მსუბუქად გააბრტყელეთ და მოუკარით ნაპირები, ისე რომ ცენტრში ღია დატოვოთ.

შეწვით ბელიაშები მდუღარე ზეთში, საშუალო ცეცხლზე, ორივე მხრიდან.
ტეგები:
ღვეზელი ფარში ხორცი ნანახია: 54532