შეურიეთ ცომის ყველა ინგრედიენტი და მიღებული ცომი ცხიმწასმულ ფორმაში გაანაწილეთ.მოამზადეთ გულსართი: დაანაწევრეთ ხორცი, შეურიეტ დაჭრილი კვერცხი, მწვანილი, მარილი და პილპილი. გულსართი გაანაწილეთ ცომის ზედაპირზე, ცენტრში და შეეცადეთ ნაპირები თავისუფალი დატოვოთ. შედგით გამოსაცხობად 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი, ცხობის დამთავრებამდე გამოიღეთ, მოაყარეთ ზემოდან გახეხილი ყველი და კვლავ შეაბრუნეთ ღუმელში 5 წუთით, სანამ ყველი დადნება და მოიბრაწება.ქათმის ხორცის ნაცვლად შეიძლება გამოიყენოთ თევზი, თევზის კონსერვი, საქონლის ხორცი.