როგორ შევწვათ ღორის ხორცი - მარტივად მოსამზადებელი "შედევრი"
როგორ შევწვათ ღორის ხორცი - მარტივად მოსამზადებელი "შედევრი"
დრო 170წთ
ულუფა 12
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ღორის ხორცი - 2 კგ
  • ნიორი - 1 თავი
  • მარილი და პილპილი
  • როზმარინი - (ნედლი ან ხმელი)
  • მდოგვი - 2 ს.კ
  • ხმელი ორეგანო (თავშავა)
მომზადების წესები

ხორცი გარეცხეთ და გაამშრალეთ. ბასრი დანით გაუკეთეთ ჭრილები. ამ ჭრილებში ჩაუდეთ ნივრის კბილები. თუ ნიორი მსხვილია, დაჭერით ფორფიტებად. მდოგვი, პილპილი, სუნელები ერთმანეთში აურიეთ და ყველა მხრიდან შეაზილეთ ხორცს. შეეცადეთ ჭრილებშიც ჩავიდეს. დატოვეთ ოთახის ტემოერატურაზე 30-40 წუთი. შემედეგ მოაყარეთ მარილი და გაახვიეთ ფოლგაში. შეწვით 160-170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 2 საათი. თუ გსურთ, რომ ზემოდან დაიბრაწოს, ბოლო 15 წუთი ფოლგა მოხსენით ზემოდან.

მზა ხორცს მაშინვე ნუ დაჭრით -ღუმელიდან გამოღების შემდეგ  დაასვენეთ 14-20 წუთი.

ტეგები:
ღორის ხორცი ნანახია: 28648