ტორტი "ტრიუფელი" თეთრი შოკოლადის მუსით
ტორტი "ტრიუფელი" თეთრი შოკოლადის მუსით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი - 1/2 ჩ.კ
  • ხსნადი ყავა - 1 ს.კ
  • თბილი წყალი - 1/3 ჭიქა
  • ვანილი
  • კაკაო - 1/2 ჭიქა
  • კვერცხი - 6
  • შაქარი - 1 ჭიქა (ჭიქა=250მლ)
  • კარაქი - 220 გ
  • შოკოლადი - 220 გ
მუსი
  • თეთრი შოკოლადი - 160 გ
  • კვერცხის გული - 4
  • კარაქი - 3 ს.კ
  • ნაღები 35 % - 375 მლ
  • შაქარი - 2 ს.კ
მომზადების წესები

ღუმელი გაახურეთ 175 გრადუსზე. ფორმას ჩააფინეთ ქაღალდი. გაადნეთ კარაქი და შოკოლადი. ყავა გახსენით წყალში, დაამატეთ ვანილი და მარილი. შეურიეთ გამდნარ შოკოლადს.
კვერცხი და შაქარი ათქვიფეთ 5 წუთის განმავლობაში, სანამ მოცულობაში 2-ჯერ არ მოიმატებს. შეურიეთ კაკაო. შემდეგ შეურიეთ შოკოლადიანი მასა და გადაიტანეთ ფორმაში. გამოაცხეთ 45-50 წუთის განმავლობაში.

მუსი: თეთრი შოკოლადი და კარაქი გაადნეთ. კვერცხის გული და შაქარი ათქვიფეთ გათეთრებამდე, მიღებული მუსისმაგვარი ჰაეროვანი მასა ორთლზე დადგით თასით და ხშირად ურიეთ. მასა უნდა შესქელდეს. გადმოიღეთ, დაამატეთ ვანილი და შოკოლადის ნარევი.დაამატეთ 2-3 ს.კ ნაღებიც და კარგად აურიეთ. დანამრჩენი ნაღებისგან ათქვიფეთ კრემი და შეურიეთ გაცივებული (!) კვერციანი მასა.
მიღებული მუსი დაასხით ყალიბში ჩადებულ ბისკვიტს ზემოდან და შედგით მაცივარში.

სერვირების წინ მოაყარეთ კაკაო