ფუმფულა და არომატული ალუბლის ღვეზელი
ფუმფულა და არომატული ალუბლის ღვეზელი
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ალუბალი, გაყინული ან ცოცხალი - 400 გ
  • ფქვილი - 330 გ
  • ვანილი
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • კვერცხი - 3
  • კარაქი - 220 გ
  • შაქარი - 180 გ
მომზადების წესები
დარბილებული კარაქი ათქვიფეთ შაქართან ერთად. ფუმფულა მასად რომ იქცევა, დაამატეთ კვერცხი და ვანილი, კვლავ ათქვიფეთ.
დაამატეთ გაცრილი ფქვილი, სოდა და მწიკვი მარილი.  მიღებული ცომი გადაიტანეთ ცხიმწასმულ ფორმაში, ზემოდან დაალაგეთ კურკაგამოცლილი ალუბლები. თუ ალუბალი გაყინულია (არა სეზონზე), წინასწარი გალღვობის გარეშე გამოიყენეთ.  გამოაცხეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. 
ნამცხვარი გამოცხობიდან 10 წუთის შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან და ბოლომდე გააციეთ. ზემოდან მოაფრქვიეთ შაქრის პუდრა.

ტეგები:
ღვეზელი ალუბალი ნანახია: 15255