ბოსტნეულის "ლაზანია"
ბოსტნეულის "ლაზანია"
დრო 40წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 2
  • ყაბაყი - 2
  • მოხარშული ბრინჯი - 80 გ
  • ისპანახის ფოთლები - 100 გ
  • ხახვი - 1-2 თავი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • პესტოს სოუსი - 40 გ
  • გახეხილი ყველი - 100 გ
  • პომიდვრის სოუსი - "ნეაპოლიტანა" (იყიდება მარკეტებში)
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
ბადრიჯანი და ყაბაყი დაჭერით თხლად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. დაალაგეთ დიდ ტაფაზე თხლად და 5-8 წუთით შედეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
პარალელურად, ხახვი წვრილად დაჭერიტ და ზეთში მოშუშეთ. დაამატეთ მოწალული, გაწურული და წვრილად დაკეპილი ისპანახი, მოხარშული ბრინჯი და ნიორი. შუშეთ 2 წუთი.

ცხიმწასმულ ფორმაში ჩაალაგეთ ბადრიჯნის ნაჭრები 1 ფენად. ზემოდან გადაანაწილეთ ისპანახის ნახევარი. მოასხით  პესტოს სოუსი,პომიდვრის სოუსი და მოაყარეთ ყველის ნაწილი.
შემდეგ დაალაგეთ ყაბაყის ფენა, კვლავ ისპანახი, პომიდვრის სოუსი, პესტო და ყველი. შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე 15-20 წუთით.