"შოკოლადის დიუნები" - ტორტი ბომბი გერმანელი კონდიტერებისგან
"შოკოლადის დიუნები" - ტორტი ბომბი გერმანელი კონდიტერებისგან
დრო 0წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შოკოლადი - 300 გ
კრემი
  • ხსნადი ყავა - 1 ს.კ
  • კარაქი - 250 გ
  • წყალი - 150 მლ
  • შავი შოკოლადი - 250 გ
  • არაჟანი - 7 ს.კ
  • მწიკვი მარილი
  • კვერცხი - 4
  • ვანილი
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • კაკაო - 3 ს.კ + მოსაყრელად
  • ფქვილი - 200 გ
  • შაქარი - 250 გ
  • კარაქი - 300 გ
  • ნაღები 35 % - 500 გ
  • შაქრის პუდრი - 50 გ
მომზადების წესები

გაახურეთ ღუმელი 175 გრადუსზე. 25 სმ მრგვალ ფორმას წაუსვით კარაქი და მოაფრქვიეთ ფქვილი.
თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, კაკაო, შაქარი, ვანილი, მწიკვი მარილი და სოდა.
ცალკე ქვაბში შეურიეთ წყალი, ყავა, შოკოლადი და კარაქი. გაათბეთ დაბალ ცეცხლზე, შემდეგ კარგად მოურიეთ, რომ ინგრედიენტები ერთმანეტს შეერიოს და ერთგვაროვან მასად იქცეს.
სანამ ეს ნარევი გაცივდება, ათქვიფეთ კვერცხი და არაჟანი. შემდეგ ნაწილ-ნაწილ შეურიეთ შოკოლადიანი ნარევი. შემდეგ, სილიკონის ნიჩბის ან ხელის სათქვეფის დახმარებით შეურიეთ ფქვილიანი ნარევი. გადაიტანეთ ცომი ფორმაში და გამოაცხეთ დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში.

შოკოლადის კრემი: ცეცხლზე გაათბეთ ნაღები და შეურიეთ დაჭრილი შოკოლადი. კარგად გახსენით და შედგით მაცივარში გასაციებლად 2-4 საათი.
შემდეგ დიდ თასში ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი და შაქრის პუდრა. შეურიეთ შოკოლადის განაში.
ბისკვიტი გაყავით ორ ნაწილად. პირველ ფენასწაუსვით კრემის 1/3. დაადეთ მეორე ფირფიტა და საკონდიტრო ტომრის მრგვალი თავის დახმარებით მორთეთ ტორტი როგორც ფოტოზეა ნაჩვენები. წაუსვით კრემი გვერდებზეც. ზემოდან კი მოაფრქვიეთ კაკაო.

ტეგები:
კაკაო შოკოლადი ყავა ნანახია: 81818