ყვავილოვანი კომბოსტოს რაგუ - მარტივი სამარხვო კერძი
ყვავილოვანი კომბოსტოს რაგუ - მარტივი სამარხვო კერძი
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ყვავილოვანი კომბოსტო - 1 თავი
  • ხახვი - 1 თავი
  • კარის ფხვნილი (curry) - 1 ჩ.კ
  • კონსერვირებული ან მოხარშული მუხუდო - 1.5 ჭიქა
  • ჯანჯაფილი (კოჭა) - 1 ჩ.კ (გახეხილი ნედლი ფესვი)
  • პამიდორი საკუთარ წვენში - 400 გ
  • წყალი - 1/2 ჭიქა
  • მარილი და პილპილი
  • ქინძი - 1 კონა
  • პიტნა - რამდენიმე ფოთოლი
  • დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
მომზადების წესები

გააცხელეთ ზეთი ტაფაში, დაამატეთ კარის ფხვნილი და შუშეთ 1 წუთი, სანამ არომატს გამოუშვებს.
შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და შუშეთ დარბილებამდე. დაამატეთ გახეხილი ჯანჯაფილი და გადაწურული მუხუდოს მარცვლები. 1-2 წუთში დაამატეთ კონსერვირებული პომიდორი წვენიანად.
ამის შემდეგ დაამატეთ დანაწევრებული ყვავილოვანი კომბოსტო, მარილი, პილპილი, დაფნა, წყალი და წამოადუღეთ. დააფარეთ თავზე და შუშეთ 15 წუთი.
მზა კერძს დაამატეთ მწვანილი და მიირთვით ბრინჯის გარნირთან ერთად.