ხახვი თხლად დაჭერით, ნივრის კბილები დანით დასრისეთ, მსხვილად დაჭერით და ყველა დანარჩენ ინგრედიენტთან ერთად დაამატეთ ქათმის ბარკლებს. გადაიტანეთ ცეცხლგამძლე ფორმაში, კარგად აურიეთ და შედგით მაცივარში გარკვეული ხნით, შეიძლება 24 საათითაც კი. თუ დამარინადების დრო არ გაქვთ, არც ესაა პრობლემა, მაგრამ დამარინადებულის გემო ბევრად უკეთესია.შემდეგ მარინადიანად პირდაპირ შედგით ღუმელში 170-180 გრადუსზე, დააფარეთ ფოლგა და შეწვით 30-40 წუთი. შემდეგ ფოლგა მოხადეთ და განაგრძეთ წვა სანამ ლამაზად არ დაიბრაწება.* ქათმის სუნელი ნებისმიერ სუპერმარკეტში იყიდება დაფასოებული. აარჩიეთ თქვენი გემოვნების მიხედვით. შეეცადეთ აარჩიოთ ისეთი, რომელშიც მხოლოდ გამხმარი არომატული მცენარეები შედის და არა ხელოვნური გემოს გამაძლიერებლები.