ყავის ნამცხვარი შავი ქლიავის ჩირით - იდეალური სამარხვო დესერტი მეგობრული საღამოებისთვის
ყავის ნამცხვარი შავი ქლიავის ჩირით - იდეალური სამარხვო დესერტი მეგობრული საღამოებისთვის
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 250 გ
  • მაგარი ყავა - 250 მლ
  • ყავისფერი შაქარი (თუ არ გაქვთ - თეთრი) - 100-150 გ
  • თაფლი - 2 ს.კ
  • შავი ქლიავის ჩირი - 200 გ
  • დარიჩინი - 1/2 ჩ.კ
  • დაფქული ჯანჯაფილი - 1/2 ჩ.კ
  • სოდა - 1 ჩ.კ
მომზადების წესები
ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე. მოამზადეთ  ძალიან მაგარი, კონცენტრირებული ყავა, სულ ერთია ხსნადი თუ ნატურალური.  ცხელ ყავაში გახსენით შაქარი და თაფლი.
დაჭერით ქლიავის ჩირი 4-5 ნაწილად. 
შეურიეთ ერთმანეთს გაცრილი ფქვილი, სუნელები, სოდა და მწიკვი მარილი.დაამატეთ გაგრილებული ყავა და კარგად შეურიეთ. მიიღებთ სქელი არაჟნის კონსისტენციის ცომს. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ქლიავი. 
ცომი გადაიტანეთ 22 სმ დიამეტრის ფორმაში და გამოაცხეთ 20-30 წუთი. 

სერვირების წინ ნამცხვარს მოასხით გამდნარი შოკოლადი, ან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

სერვირების
Читайте подробнее на Lady.ruhttp://www.lady.ru/vkusno/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82%D1%8B/%D0%9A%D0%BE%D1%84%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D1%8B%D0%B9-%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B3-%D1%81-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BC