კარგად გარეცხეთ და გაამშრალეთ ერთნაირი ზომის კარტოფილები. წაუსვით ზეთი, დაალაგეთ ფოლგაჩაფენილ ტაფაში და შეწვით ღუმელში 200 გრადუსზე დარბილებამდე.დარბილებული კარტოფილი გამოიღეთ, წააჭერით თავები, კოვზით ამოიღეთ რბილობი და ჩანგლით დაფშვენით. შეურიეთ ცოტაოდენი გახეხილი ყველი, კარაქი და რძე, მაგრამ ძალიან არ გაათხელოთ. დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. მიღებული მასა ჩააბრუნეთ ისევ კარტოფილის "ქურქში" და შეაბრუნეთ ღუმელში. მოასხურეთ ცოტაოდენი ზეთი და აცალეთ, სანამ თავი მოებრაწება.