უგემრიელესი ქადები ჩვენი მკითხველისგან
დრო 80წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

გთავაზობთ ნანა ჩადუნელის მიერ შემოთავაზებულ ქადების რეცეპტს.

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 3 ჭიქა
გულსართი
  • თბილი წყალი - 100 მლ
  • კვერცხი - 1
  • საფუარი - 1 ჩ.კ
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • მაწონი - 1 ლ
  • კარაქი ან მარგარინი - 500 გ
  • ფქვილი - 10 ჭიქა
  • შაქარი - 3 ჭიქა
  • კარაქი ან მარგარინი - 50 გ
  • ვანილი
  • კვერცხი - ზემოდან წასასმელად
მომზადების წესები
თბილ წყალში გახსენით საფუარი და ცოტა ფქვილი. დადგით ასაფუებლად.
ფქვილი და მარგარინი ასრისეთ. მიღებულ ფხვიერ მასას დაამატეთ მაწონი, რომელშიც წინასწარ გახსნილია სოდა, კვერცხი და საფუარი. მოზილეთ ცომი და გაყავით 4 ნაწილად.

ცოტა ხანს დაასვენეთ ცომი და ამასობაში გულსართი მოამზადეთ. ერთმანეთში შეურიეთ და  ააფხვიერეთ  ფქვილი, შაქარი და მარგარინი (კარაქი). დაამატეთ ვანილი.  გულსართიც გაყავით 4 ნაწილად.

ცომის თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ, მოაყარეთ გულსართი და გადაახვიეთ რულეტივით. დაჭერით, დაალაგეთ გამოსაცხობ ტაფაზე და ზემოდან გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, სანამ ლამაზად არ დაიბრაწება.

* რჩევა რედაქციისგან: ქადის გულისთვის ფქვილს თუ წინასწარ მოშუშავთ მშრალ ტაფაზე და  ცოტაოდენ უცხო სუნელს დაამატებთ, განსაკუთრებულ გემოს და არომატს შეიძენს, რომელიც ნიგვზის არომატს მოგაგონებთ. სცადეთ!
ტეგები:
მაწონი ქადა ნანახია: 134541