უნგრული ნიგვზიანი ტორტი
უნგრული ნიგვზიანი ტორტი
დრო 150წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 100 გ
  • შაქარი - 250 გ
  • ნიგოზი, თხილი ან ნუში (ან მათი ნარევი) - 250 გ
  • კვერცხი - 8
  • შოკოლადი - 100 გ
კრემი:
  • არაჟანი - 500 გ
  • შესქელებული რძე - 1/2 ქილა
  • კონიაკი (რომი, ლიქიორი, ბეილისი...)
  • შოკოლადი - 100 გ მოსართავად
მომზადების წესები
კვერცხის გულები და შაქრის ნახევარი ათქვიფეთ გათეთრებამდე, ხოლო დარჩენილი შაქრით და ცილით ათქვიფეთ ბეზე. ერთმანეთს შეურიეთ დაფქული ნიგოზი, ფქვილი და გახეხილი შოკოლადი. ბეზე შეურიეთ ათქვეფილ გულებს, შემდეგ ფრთხილად შეურიეთ ფქვილიანი ნარევი. აურიეთ და გადაიტანეთ ქაღალდჩაფენილ 24 სმ დიამეტრის (ან 40*30 სმ ოთხკუთხა) ფორმაში. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე. გაცივების შემდეგ ბისკვიტი გაჭერით 3-4 ფირფიტად.

კრემი:
ათქვიფეთ სქელი არაჟანი ცოტაოდენ ალკოჰოლთან და შესქელებულ რძეთან ერთად. გამოყენებამდე გააცივეთ მაცივარში. არაჟნის ნაცვლად შეიძლება მოამზადოთ ნაღების კრემი.
წაუსვით კრემი ფორფიტებს, ზემოდან კი მოაყარეთ გახეხილი შოკოლადი.
ტეგები:
არაჟანი შოკოლადი ნიგოზი ნანახია: 19369