ქვაბში ჩაასხით ზეთი, ჩაყარეთ სიმინდი, დააფრეთ და დადგით საშუალო ცეცხლზე. როცა ყველა მარცვალი გაიშლება და ქვაბიდან ტკაცუნის ხმა შეწყდება, პოპკორნი მზადაა.გაადნეთ შაქარი, დაამატეთ კარაქი და კარგად მოურიეთ. გადმოდგით, დაამატეთ ვანილი, სოდა და მარილი. მიღებული კარამელი მოასხით ბატი-ბუტს და კარგად ამოურიეთ, ისე რომ ყველა მარცვალს მოხვდეს სოუსი.გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდზე და აცალეთ გაშრობა, შემდეგ მიირთვით. შეიძლება რამდენიმე წუთით ღუმელშიც გამოაშროთ, საშუალო ტემპერატურაზე.