ყავის ტორტი "მოკკა"
ყავის ტორტი "მოკკა"
დრო 0წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 3
  • არაჟანი - 1 ს.კ
  • შაქარი - 200 გ
  • ხსნადი ყავა - 1 ს.კ
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • ფქვილი - 320 გ
  • დარბილებული კარაქი - 150 გ
კრემი
  • არაჟანი - 500 გ
  • კვერცხი - 2
  • ფქვილი - 3 ს.კ
  • შაქარი - 150 გ
  • ხსნადი ყავა - 2 ს.კ
  • დარბილებული კარაქი - 250 გ
მომზადების წესები
გულები ავთქვიფთ კარგად 4 ს.კ. მდუღარე წყალთან ერთად,  რომელშიც გახსნილია ყავა. შემდეგ დავამატოთ შაქარი და კიდევ კარგად   ავთქვიფოთ. ამის შემდეგ დავუმატოთ დარბილებული კარაქი და არაჟანი. ბოლოს შევურიოთ გაცრილი ფქვილი, რომელშიც წინასწარ  შერეულია  სოდა.
ცომი შევინახოთ მაცივარში 3-4 საათით. 

ამასობაში გავაკეთოთ კრემი:

ავურიოთ არაჟანი, კვერცხი,  ფქვილი,  შაქარი და ცოტა წყალში გახსნილი ყავა.  მოვათავსოთ ორთქლის აბაზანაზე . განუწყვეტლივი მორევით ავადუღოთ კრემი . გასქელების შემდეგ გადმოვდგათ და გავაცივოთ.  შევათქვიფოთ კარაქი.

ცომი გაციების შემდეგ გამოვიღოთ და გავყოთ 5 ნაწილად. თითო ნაწილი გავაბრტყელოთ  26 სმ  დიამეტრზე და გამოვაცხოთ 180-200 გრადუსზე. ამ ფირფიტებს წავუსვათ კრემი და მოვრთოთ როგორც გვინდა.
ტეგები:
ტორტი არაჟანი ყავა ნანახია: 40496