Tres leches - ლათინური ამერიკის ყველაზე პოპულარული დესერტი
Tres leches - ლათინური ამერიკის ყველაზე პოპულარული დესერტი
დრო 0წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შესქელებული რძე - 200 გ
  • კონცენტრირებული რძე - 200 გ
  • კვერცხი - 5
  • სოდა - 1.5 ჩ.კ
  • რძე - 240 მლ
  • კარაქი - 100 გ
  • შაქარი - 230 გ
  • ფქვილი - 400 გ
  • ნაღები - 200 გ
  • ვანილი
მომზადების წესები

გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. შეურიეთ ერთმანეთს გაცრილი ფქვილი, სოდა და მწიკვი  მარილი. ცხელ რძეში გაადნეთ კარაქი. ცალკე ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი გათეთრებამდე, დაახლოებით 5 წუთი.
შემდეგ ნაწილ-ნაწილ, მონაცვლეობით ამატეთ ფქვილი და კარაქიანი რძე. ყველაფერი კარგად ათქვიფეთ.
22-24 სმ დიამეტრის ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაფრქვიეთ ფქვილი. გადაიტანეთ ცომი და გამოაცხეთ 45-50 წუთი.

შეურიეთ ერთმანეთს ნაღები, შესქელებული რძე ("სგუშონკა") და კონცენტრირებული რძე*. დაამატეთ ვანილი. ღუმელიდან გამოღებული ბისკვიტიჩადეთ რაიმე ქვაბში ან სხვა შესაფერის ჭურჭელში, ღრმად დაჩხვლიტეთ და ნელა დაასხით სამი სახის რძის პროდუქტის ნარევი, რათა შეწოვა მოასწროს. თავზე დააფარეთ და დატოვეთ 5 საათი ან უკეთესია, მთელი ღამით. ბისკვიტმა ღრუბელივით უნდა შეიწოვოს მთელი სითხე.
გადმოაბრუნეთ ბისკვიტი და ზემოდან გადაუსვით მოხარშული შესქელებული რძე, სურვილის შემთხვევაში.

*კონცენტრირებული რძე შესქელებული რძის ("სგუშონკის") მსგავსი პროდუქტია, მხოლოდ შაქრის გარეშე. იყიდება  მსგავსი შეფუთვით.