აქციეთ წინა დღის დარჩენილი პიურე უგემრიელეს კერძად
აქციეთ წინა დღის დარჩენილი პიურე უგემრიელეს კერძად
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
სადილის შემდეგ დარჩენილი კარტოფილის პიურე გაცხელებისას ძველებურად გემრიელი აღარ არის. მაგრამ, სამაგიეროდ, მისგან შესანიშნავი კატლეტების მომზადება შეიძლება, რომელსაც დილით საუზმეზე არაჟნით სიამოვნებით მიირთმევთ. გამოდგება ჩვეულებრივი, რძიან-კარაქიანი პიურე.

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 1
  • მარილი და პილპილი
  • მწვანე ხახვი - 2-3 ღერი, წვრილად დაჭრილი
  • ფქვილი - 1/3 ჭიქა
  • გახეხილი ყველი - 2/3 ჭიქა (მაგარი სახეობის, უმჯობესია ჩედარი)
  • პიურე - 2 ჭიქა
  • სიმინდის ფქვილი - 1/2 ჭიქა
  • წითელი წიწაკა, დაფქული - 1 ჩ.კ
  • ზეთი შესაწვავად
  • ყველი, კუბებად დაჭრილი - გულში ჩასადებად
მომზადების წესები
შეურიეთ ერთმანეთს პირველი 6 ინგრედიენტი. ცალკე აურიეთ სიმინდის ფქვილი და წითელი წიწაკა.

გააკეთეთ პატარა გუნდები, გუშლი ჩაუდეთ დაჭრილი ყველის კუბები, ამოავლეთ სიმინდის ფქვილში და შეწვით ტაფაზე, ცხელ ზეთში, ორივე მხრიდან, საშუალო ცეცხლზე. უგემრიელესი კატლეტები მზადაა.

უხდება ნივრიანი სოუსი არაჯნით ან მაწვნით, ძაძიკის სტილში.
ტეგები:
კარტოფილი ყველი ნანახია: 51587