ფორთოხლის ნამცხვრები ხრაშუნა კანით და რბილი გულით
ფორთოხლის ნამცხვრები ხრაშუნა კანით და რბილი გულით
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სოდა - 1/2 ჩ.კ
გულსართი:
  • კარაქი - 50 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • არაჟანი - 3 ს.კ (ან კრემოვანი ხაჭო)
  • კვერცხი - 1
  • ფქვილი - 270 გ
  • ფორთოხალი - 1 ცალი
  • სახამებელი - 1 ს.კ
  • შაქარი - 50 გ
მომზადების წესები
ცომისთვის საჭირო ინგრედიენტები წინასწარ გამოიღეთ მაცივრიდან, რომ ოთახის ტემპერატურაზე შეთბეს. ათქვიფეთ კვერცხი, შაქარი და კარაქი. დაამატეთ არაჟანი, სოდა და ფქვილი. მოზილეთ ცომი. გაახვიეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 30 წუთი.

ამასობაში, მოამზადეთ გულსართი. ფორთოხალი კარგად გარეცხეთ, დაჭერით, კურკები მოაცილეთ და ბლენდერში შაქართან და სახამებელთან ერთად აურიეთ. მიიღებთ ფაფასავით მასას.

გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. ცომი გააბრტყელეთ, გადაუსვით გულსართი, გადაახვიეთ რულეტივით და  დაჭერით. დაალაგეთ ქაღალდჩაფენილ ტაფაზე და 20-25 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ.
ტეგები:
ფორთოხალი ნანახია: 14399