სამარხვო ფლავი - ნოყიერი და მარტივი კერძი
სამარხვო ფლავი - ნოყიერი და მარტივი კერძი
დრო 40წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ზეთი - 2 ს.კ
  • ნიორი - 1 თავი
  • შავი ქლიავის ჩირი - 10 ცალი
  • ხახვი - 1 თავი
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • მდუღარე წყალი - 2 ჭიქა
  • გრძელი ბრინჯი - 1 ჭიქა
  • მარილი და პილპილი
  • ძირა, ქინძის თესლი - გემოვნებით
მომზადების წესები
სტაფილო დაჭერით ჩხირებივით, ხახვი სასურველ ზომაზე და ორივე ერთად მოშუშეთ ღრმა ქვაბში, ცხელ ზეთში. შემდეგ დაამატეთ სუნელები, კარგად აურიეთ, დაამატეთ გარეცხილი ბრინჯი, მარილი, პილპილი და დაჭრილი ქლიავის ჩირი.  დაასხით წყალი, წამოადუღეთ, დააფარეთ თავზე და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე. დაახლოებით 20 წუთში ჩაამატეთ გარეცხილი ნივრის მთლიანი თავი. სითხის დაშრობის შემდეგ ცეცხლი გამორთეთ და დატოვეთ ფლავი თავდახურული 10-15 წუთის განმავლობაში, რათა ნივრის არომატი კარგად გაიხსნას.
ტეგები:
ბრინჯი სტაფილო ფლავი ნანახია: 11389