წყალი დავდგათ ცეცხლზე, ჩავყაროთ მარილი და როცა ადუღდება, ჩავყაროთ წინასწარ გარეცხილი ბრინჯი, 5 წუთში ცხიმიც დავუმატოთ, დავახუროთ სახურავი და 15 წუთი ვხარშოთ, შემდეგ ქვაბშივე შევაგრილოთ და ავურიოთ კვერცხი, სურვილისამებრ _ შაქარიც. ატმის მურაბა გადავწუროთ და დავჭრათ. თუ მურაბა მიხაკ-დარიჩინის გარეშეა მოხარშული, ვაჟინი შევკაზმოთ დარიჩინით და მიხაკით. ბრინჯისგან გავაკეთოთ კაკლისოდენა ბურთულები, გულში კი მოვათავსოთ მურაბის ნაჭრები.ბრინჯის ბურთულები ამოვავლოთ საფანელში და შევწვათ ფრიტიურში. მივირთვათ ატმის მურაბის ვაჟინთან ერთად.რჩევაამ კერძის ბევრი ვარიაცია არსებობს. შეგვიძლია გულში მოვათავსოთ მოშუშული სოკო ან სხვა მოშუშული ბოსტნეული. ვინც არ მარხულობს შეუძლია ბრინჯის მასას 1-2 კვერცხიც დაუმატოს და მზა ბურთულები არაჟანთან ერთად მიირთვას.