ბლინის ღვეზელი ქათმის ღვიძლით
ბლინის ღვეზელი ქათმის ღვიძლით
დრო 40წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ამ გემრიელი ღვეზლისთვის გულსართი შეგვიძლია ჩვენი გემოვნებით შევრჩიოთ. გარდა ღვიძლისა, ძალიან მოუხდება ხორცის ან მოშუშული ბოსტნეულის ფარში.

ინგრედიენტები

  • მარილი
  • ტომატ-პასტა - 1 ს.კ
  • მაიონეზი - 0.5 ჭ
  • ზეთი - 1 ს.კ
  • კარაქი - 3 ს.კ
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • ხახვი - 2 თავი
  • ქათმის ღვიძლი - 600 გ
  • უშაქრო ბლინი - 25-26 ცალი
  • კვერცხი მოხარშული - 2 ცალი
მომზადების წესები
ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და დავუმატოთ ღვიძლი. ვშუშოთ 3-4 წუთი.

ღვიძლს დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და 2-3 წუთი ვშუშოთ. დავაყაროთ გახეხილი სტაფილო და განვაგრძოთ მზადება.

როდესაც ღვიძლი და ბოსტნეული მოიშუშება, ჩავზილოთ, დავუმატოთ 2 ს.კ. კარაქი, წვრილად დაჭრილი მოხარშული კარტოფილი, მარილი და პილპილი.

ფორმას წავუსვათ კარაქი, შიგ ჩავაფინოთ 4-5 ბლინი. ზედ ერთ ფენად მოვათავსოთ ღვიძლის გულსართიანი ბლინები.

პირველ ფენას წავუსვათ ცოტა ღვიძლის გულსართი და ზედ მეორე ფენა დავადოთ.

ბოლო ფენას რომ დავაწყობთ, ზემოდან დავაფინოთ 1-2 ბლინი და წავუსვათ მაიონეზში არეული ტომატპასტა, მარილი და წიწაკა მოვაყაროთ.

ღვეზელი შევდგათ ღუმელში და დაახლოებით 20 წუთი საშუალო ტემპერატურაზე ვაცხოთ. გადმოვიღოთ ლანგარზე, მოვრთოთ წვრილად დაჭრილი კამით და მაიონეზით.