შოკოლადის ტორტი ბანანით და მიწისთხილით
შოკოლადის ტორტი ბანანით და მიწისთხილით
დრო 0წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქრის პუდრი - 30 გ
  • არაქისის კარაქი - 250 გ
  • მასკარპონე ან სხვა კრემ-ყველი - 500 გ
  • ვანილი
კრემი
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • კაკაო - 80 გ
  • შაქარი - 1.5 ჭიქა
  • ფქვილი - 200 გ
  • ზეთი - 170 მლ
  • რძე - 200 გ
  • კვერცხი - 4
ბისკვიტი
  • მოცხარის ან ჟოლოს ჟოლოს ჯემი - 2/3 ჭიქა
  • ბანანი - 2
  • მიწისთხილი - 1-2 ს.კ
მომზადების წესები
ბისკვიტის ყველა ინგრედიენტი უნდა იყოს  ოთახის ტემპერატურის ტემპერატურის. ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაამატეთ რძე, ზეთი, ვანილი. შემდეგ დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და კაკაო სოდასთან ერთად. 
22 სმ დიამტრის ფორმას ჩააფინეთ ძირში ქაღალდი და ჩაასხით ცომი. გამოაცხეთ 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 50-60 წუთი.

გაცივების შემდეგ ბისკვიტი სამ ნაწილად გაჭერით. თუ ბისკვიტმა ცხობისას ცენტრში ძალიან ამოიწია, წააჭერით და მოასწორეთ ზედაპირი. ამ ნარჩენების ნაწილი წვრილად დაანამცეცეთ და ტორტის მოსართავად გამოიყენეთ.

კრემისთვის პირველი სამი ინგრედიენტი ერთად ათქვიფეთ მიქსერით. 2 ფირფიტას გადაუსვით ჯემი, წაუსვით კრემი და დაალაგეთ დაჭრილი ბანანი. დარჩენილი კრემი წაუსვით მესამე ფირფიტას ზემოდან და ტორტს გვერდებზე მთლიანად.

ტორტი მორთეთ ბისკვიტის ნამცეცებისა და დაფქული არაქისის ნარევით.