პარფე ატმით, ჟოლოთი და შოკოლადით
პარფე ატმით, ჟოლოთი და შოკოლადით
დრო 0წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 100 გ
  • კვერცხის გული - 4
  • ნაღები 35 % - 500 გ
  • შოკოლადი - 100 გ
  • ჟოლო - 300 გ
  • ატამი - 2 ცალი
  • ვანილი
  • ლიქიორი - 2-3 ს.კ
  • ჟოლოს ჯემი - 270 გ
მომზადების წესები
ატამი 2-3 წუთით მდუღარე წყალში ჩაუშვით, შემდეგ კანი გააცალეთ. თუ კომპოტის ატამს გამოიყენებთ, ეს ეტაპი გამოტოვეთ. ატამი დაჭერით პატარა კუბებად. 

კვერცხის გული შაქართან ერთად დადგით ორთქლის აბაზანაზე და ათქვიფეთ გათეთრებამდე. დაამატეთ ვანილი და კონიაკი. შემდეგ გადმოდგით ორთლის აბაზანიდან, ჩადეთ თასი ცივ წყლიან ჭურჭელში და განაგრძეთ თქვეფა სანამ არ გაცივდება.
ცალკე ათქვიფეთ ნაღები. მიღებულ კრემში შეურიეთ ჯერ კვერცხის მასა, შემდეგ  ჯემი, ხილი, გახეხილი შოკოლადი.
ფორმას ჩააფინეთ ცელოფანი, გადაიტანეთ ნარევი და გაყინეთ. თუ სილიკონის ფორმას იყენებთ, ცელოფნის ჩაფენა აღარ დაგჭირდებათ - ადვილად გადმოდის.