ბატკნის ხაშლამა - განსხვავებული რეცეპტი
ბატკნის ხაშლამა - განსხვავებული რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბატკნის ხორცი - 2 კგ
  • ხახვი - 6 თავი
  • ტკბილი წიწაკა - 4 ცალი
  • პამიდორი - 5-6 ცალი
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

ხახვი დაჭერით ალყა-ალყად და გაანაწილეთ განიერი  ქვაბის ძირში. ზემოდან დაალაგეთ ჩხირებად დაჭრილი წიწაკა, შემდეგ კი პომიდვრის ფირფიტები.
ბოსტნეულს ზემოდან დაალაგეთ საშუალო ან ოდნავ მოზრდილ ნაჭრებად დაჭრილი ხორცი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
ზემოდან დაფარეთ ხახვისა და წიწაკის კიდევ ერთი ფენით. დააფარეთ თავსახური და დადგით დაბალ ცეცხლზე 2-3 საათი. კერძი საკუთარ წვენში მზადდება  - საოცრად არომატული, წვნიანი და გემრიელია.