შოკოლადის და ნიგვზის ტორტი
შოკოლადის და ნიგვზის ტორტი
დრო 16წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
გთავაზობთ იდეალური შოკოლადის ბისკვიტის რეცეპტს, რომლის გამოყენებაც  შეგიძლიათ სხვადახვა ტორტისა და დესერტის მოსამზადებლად.

ინგრედიენტები

კრემი
  • ზეთი - 60 მლ
  • ვანილი
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • ფქვილი - 150 გ
  • კაკაო - 30 გ
  • ხსნადი ყავა - 1 ს.კ
  • მდუღარე წყალი - 4 ს.კ
  • შაქარი - 180 გ
  • კვერცხი - 6
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • დარბილებული კარაქი - 250 გ
  • დაჭრილი ნიგოზი - 1ჭიქა
მომზადების წესები
ფქვილი, კაკაო და სოდა ერთად გაცერით. 2 კოვზ მდუღარე წყალში გახსენით ყავა. ოთახის ტემპერატურის კვერცხები და შაქარი თქვიფეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებთ მოცულობაში 2-3-ჯერ გაზრდილ,  ფაფუკ, ჰაეროვან, მუსის მაგვარ ნარევს. თქვეფის პროცესში დაამატეთ 2 კოვზი მდუღარე წყალი, ყავა, შემდეგ წვრილ ზოლად ჩაასხით ზეთი. თქვეფა არ შეწყვიტოთ. 2 ეტაპად დაამტეთ ფქვილი, ტან მიქსერის გარეშე შეურიეთ ფრთხილი მოძრაობებით ზემოდან ქვემოთ.
22-26 სმ დიამეტრის ფორმას ძირში ჩააფინეთ ქაღალდი და გადაიტანეთ ცომი. ცხვება 180 გრადუსზე 35-40 წუთი.
გაცივების შემდეგ ბისკვიტი გაჭერით 3-4 ფენად და წაუსვით კრემი.
კრემისთვის ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი, შემდეგ ნაწილ-ნაწილ შეათქვიფეთ შესქელბული რძე.
კრემი წაუსვით 3 ფენას. კრემის წასმის შემდეგ მოაყარეთ  დაჭრილი ნიგოზი. ბოლო ფენას ზემოდან გამდნარი შოკოლადი მოასხით.