კარავაი - სლავური სადღესასწაულო ფუნთუშა
კარავაი - სლავური სადღესასწაულო ფუნთუშა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ამ ლამაზ სადღესასწაულო ფუნთუშას სლავური ქვეყნებში ქორწილების დროს აცხობენ.

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 2 + 1 კვერცხის გული
  • დარბილებული კარაქი - 120 გ
  • შაქარი - 150 გ
  • მარილი - 1/2 ჩ.კ
  • ფქვილი - 600 გ
ცომი
  • შაქარი - 1 ს.კ
  • საფუარი - 12 გ
  • ფქვილი - 350 გ
  • რძე - 200 გ
  • წყალი - 100 გ
ცომის ხაში
  • ვანილი
  • კვერცხის გული - ზემოდან წასასმელად
დეკორი
  • თბილი წყალი - 50 მლ
  • საფუარი - 1/4 ჩ.კ
  • შაქარი - 1 ჩ.კ
  • ფქვილი - 100 გ
მომზადების წესები
ცომის ხაშის ყველა ინგრედიენტი შეურიეთ ერთმანეთს და დადგით თბილ ადგილას 2-3 საათით.
შემდეგ ამ მასას  დაამატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები, მოზილეთ ცომი და დატოვეთ თბილ ადგილას გასაფუებლად. 
გაფუებული ცომი 2 ნაწილად გაყავით. ცოტა მოზრდილი ნაწილით ნაწნავი გააკეთეთ, მეორე ნაწილი "ქუდისთვის " დაგჭირდებათ. 
ნაწნავისთვის განკუთვნილი ცომი სამად გაყავით, მიეცით გრძელი თოკისებური ფორმა და დაწანით.  მეორე ნაწილი ცომი მოაგუნდავეთ და  გადაიტანეთ პერგამენტის ქაღალდიან ტაფაზე. გარშემო შემოაკარით ნაწნავი და შეუწებეთ ბოლოები. გადაუსვით 1 კოვზ წყალში გახსნილი კვერცხის გული.  მორთეთ ცომის დეკორაციებით და შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე. ცხობის დროს ღუმელში უნდა შეასხუროთ წყალი ან ყინულის 5-6  კუბიკი შედოთ.

დეკორის ცომი: მოცემული ინგრედიენტებით მოზილეთ მაგარი ცომი და  1 საათის განმავლობაში დაასვენეთ. შემდეგ გააკეთეთ სასურველი ფიგურები.

ტეგები:
ფუნთუშა ნანახია: 9909