თუ ალუბალი გაყინული, პირდაპირ მოაფრქვიეთ სახამებელი გამოყენების წინ, ხოლო თუ კომპოტისაა ან კონსერვირებულ, ზედმეტი სითხისგან დაწურეთ. ხელით ათქვიფეთ შაქარი და კვერცხი. დაამატეთ არაჟანი, შემდეგ გამდნარი კარაქი, ვანილი, ბოლოს ფქვილი და სოდა. მიიღებს სქელი არაჟნის მსგავს ცომს. 24-26 სმ დიამეტრის ფორმაში გადაიტანეთ ცომი და ზემოდან გაანაწილეთ ალუბლები. მსუბუქად დააწექით, მაგრამ ბოლომდე ნუ დაფარავთ ცომში. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, 35-40 წუთიმზას მოაყარეთ შაქრის პუდრა.