ალუბლის ღვეზელი - სწრაფად მოსამზადებელი უგემრიელესი დესერტი
+ N/A
ალუბლის ღვეზელი - სწრაფად მოსამზადებელი უგემრიელესი დესერტი
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვანილი
  • კარაქი - 100 გ
  • არაჟანი - 200 გ
  • ფქვილი - 1.5 ჭიქა
  • სოდა - 1 ჩ.კ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კვერცხი - 2
  • ალუბალი, გაყინული ან ცოცხალი - 400 გ
  • სახამებელი - 1 ს.კ
მომზადების წესები
თუ ალუბალი გაყინული, პირდაპირ მოაფრქვიეთ სახამებელი გამოყენების წინ, ხოლო თუ კომპოტისაა ან კონსერვირებულ, ზედმეტი სითხისგან დაწურეთ.
ხელით ათქვიფეთ შაქარი და კვერცხი. დაამატეთ არაჟანი, შემდეგ  გამდნარი კარაქი, ვანილი, ბოლოს ფქვილი და სოდა. მიიღებს სქელი არაჟნის მსგავს ცომს.
24-26 სმ დიამეტრის ფორმაში გადაიტანეთ ცომი და ზემოდან გაანაწილეთ ალუბლები. მსუბუქად დააწექით, მაგრამ ბოლომდე ნუ დაფარავთ ცომში. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, 35-40 წუთი
მზას მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
ტეგები:
ღვეზელი ნამცხვარი ალუბალი ნანახია: 15206