ფარშირებული ბადრიჯანი - ნოყიერი და გემრიელი კერძი
ფარშირებული ბადრიჯანი - ნოყიერი და გემრიელი კერძი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ყველი - 120 გ
  • რეჰანი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • ხახვი - 1 თავი
  • პამიდორი - 2-3 ცალი
  • ტკბილი წიწაკა, წითელი - 1
  • ფარში - 300 გ
  • მარილი და პილპილი
  • ბადრიჯანი - 3-4 ცალი
  • ვაშლი
  • გარგრის მურაბა
  • შაქარი
  • დარიჩინი
მომზადების წესები
ბადრიჯნები გაჭერით შუაზე, ამოაცალეთ გული.
მოშუშეთ ხახვი ზეთში. დაამატეთ ბადრიჯნის გული, წვრილად დაჭრილი და შუშეთ რამდენიმე წუთი. შემდეგ დაამატეთ ფარში და ამოურიეთ. შუშეთ სანამ ფერს არ შეიცვლის. შედმდეგ დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი  და წიწაკა. განაგრძეთ შუშვა სანამ ფარში ბოლომდე არ მომზადდება. დაამატეთ მარილი, პილპილი, ნიორი და მწვანილი.

ბადრიჯნები ამოავსეთ ამ ფარშით და ზემოდან მოაყარეთ ყველი. შეწვით ღუმელში 180 გრადუსზე, სანამ ბადრიჯანი დარბილდება.