შემწვარი ქათამი ახალი ტყემლისა და ნიგვზის სოუსში - ამ კერძის გემოს ვერასდროს დაივიწყებთ!
შემწვარი ქათამი ახალი ტყემლისა და ნიგვზის სოუსში - ამ კერძის გემოს ვერასდროს დაივიწყებთ!
დრო 0წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათამი - 1 საშუალო ზომის
  • ნიგოზი - 1.5 ჭიქა
  • ახალი ტყემალი - 1 ჭიქა
  • ნიორი - გემოვნებით
  • უცხო სუნელი - გემოვნებით
  • ქინძი, კამა, ოხრახუში - 1-1 კონა
  • მარილი
  • წითელი წიწაკა, დაფქული
მომზადების წესები
საშუალო ზომის ქათამი ტაფაზე ან ღუმელში კარგად დაბრაწეთ. დაჭერით და ჩაალაგეთ შესაბამის ჭურჭელში.
ახალი ტყემალი მოთუთქეთ და საცერში გაატარეთ.
ნიგოზი, ნიორი, დაჭრილი მწვანილი,  1 ჩაის ჭიქა ახალი ტყემალი, ცოტაოდენი ადუღებული წყალი ბლენდერში ერთან მასად აქციეთ. გემოვნებით დაამატეთ მარილი და წიწაკა, თუ საჭიროა ცოტა წყალიც.
შეურიეთ ამ სოუსს ქათმის შეწვის შემდეგ დარჩენილი ცხიმი (რამდენიმე კოვზი) და მოასხით შემწვარი ქათმის ნაჭრებს.
ტეგები:
ქათამი ნიგოზი ტყემალი ნანახია: 85951