მოამზადეთ ბულიონი: 500 მლ წყალი წამოადუღეთ, დაამატეთ სტაფილო, ხახვი, დაფნა, კარტოფილი, პილპილის მარცვლები და ხარშეთ 20 წუთი. შეგიძლიათ დაამატოთ ოხრახუშის ღერებიც. პელმენები შეწვით ტაფაზე კააქში ან ზეთში. თუ გაყინულია, წინასწარ გალღვობა არ სჭირდება. გადაიტანეთ ქოთანში. დაამატეთ ბულიონიდან ამოღებული დაჭრილი სტაფილო და კარტოფილი. შემდეგ დაასხით იმდენი ცხელი ბულიონი, რომ ოდნავ დაფაროს პელმენები. შედგით ღუმელში 200 გრადუსზე. ბულიონის წამოდუღებიდან 10 წუთში ღუმელი გამორთეთ, ხოლო კიდევ 10 წუთის შემდეგ შეგიძლიათ ქოთანი გამოიღოთ.შეგიძლიათ დაამატოთ მწვანილი ან არაჟანი. მიირთვით მაშივვე, ცხლად.პელმენების მომზადება შეიძლება ამგვარადაც: 5 წუთი ხარშეთ, შემდეგ გადაიტანეთ ქოთანში კარაქთან ერთად, მოასხით არაჟანი და ყველი ან სოკო არაჟნით და მოამზადეთ ღუმელში 15 წუთი.