ქათმის ღვიძლი ქონდრითა და აჯიკით - რას გასინჯავთ უფრო გემრიელს?
ქათმის ღვიძლი ქონდრითა და აჯიკით - რას გასინჯავთ უფრო გემრიელს?
დრო 0წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ღვიძლი - 1 კგ
  • ხახვი - 3 თავი
  • ნიგვზიანი აჯიკა - 2 ს.კ
  • ქონდარი - 1 ს.კ
  • თეთრი ღვინო - 150 მლ
  • წითელი წიწაკა, დაფქული - 1 ჩ.კ
  • ტომატ-პასტა - 2 ს.კ
  • არაჟანი - 3 ს.კ
  • მარილი
მომზადების წესები
ღვიძლს დაამატეთ 1 კოვზი აჯიკა, წიწაკა, 1 დაჭრილი ხახვი, ტომატი, არაჟანი, ღვინო და კარგად აურიეთ. შედით მაცივარში 1 საათი.
შემდეგ დააამტეთ დაფნის ფოთოლი, დადგით დაბალ ცეცხლზე და შუშეთ 30 წუთი. დაამატეთ 2 თავი დაჭრილი ხახვი და კიდევ 15 წუთი შუშეთ. შემდეგ დაამატეთ ქონდარი, დარჩენილი აჯიკა, მარილი და კარგად ამოურიეთ, შუშეთ კიდევ რამდენიმე წუთი. ამასობაში სითხეს ნაწილობრივ დაიშრობს.
მზა კერძს მოაყარეთ დარჩენილი ნედლი ხახვი და მიირთვით ცხლად
ტეგები:
ღვიძლი არაჟანი ღვინო აჯიკა ნანახია: 90740