შოკოლადის პრიალა მინანქარი
შოკოლადის პრიალა მინანქარი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შოკოლადი - 80 გ
  • რძე - 40 გ
  • ზეთი - 20 გ
მომზადების წესები
ორთქლის აბაზანაზზე გააცხელეთ რძე. ჩაყარეთ ნატეხებად დატეხილი შოკოლადი და ურიეთ წრიულად ერთი მიმართულებით;

შოკოლადი რომ არ დაიწვას, ამიტომ პერიოდულად გადმოდგით ორთქლიდან და ისე ურიეთ, თუ გაცივდება და ჯერ გამდნარი არ იქნება - ისევ დააბრუნებთ ორთქლზე. (თუ მასა აიჭრა, ან შოკოლადი მჭადის ცომივით იკვრება-დახორკლილია, ე.ი. უკვე დამწვარია. ამის გამოსწორება ცოტა მეტი თბილი რძის ან ნაღების დამატებით შეიძლება);

გამდნარ შოკოლადს შეურიეთ ზეთი. სჯობს პორციობით, რომ სასურველი სისქე მიიღოთ. შეიძლება ზეთი ცოტა მეტი დასჭირდებს ან ცოტა ნაკლები;

შეგრილებული გადაუსვით ბისკვიტს, ან ამოავლეთ ტრიუფელი.


შოკოლადი რაც დაბალი პროცენტიანია, მით უფრო საჭირო იქნება შეიცვალოს რძის და ზეთის პროპორცია.
ტეგები:
რძე შოკოლადი ნანახია: 32896