ფანტასტიური ყავის ტორტი, რომელიც პირში დნება!
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის გული - 4
  • მდუღარე წყალი - 4 ს.კ+ 1 ს.კ ხსნადი ყავა
  • შაქარი - 230 გ
  • არაჟანი - 1 ს.კ
  • დარბილებული კარაქი - 150 გ
  • სოდა - 1/2 ჩ.კ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩ.კ
  • ფქვილი - 320 გ
კრემი:
  • არაჟანი - 500 გ
  • კვერცხი - 2
  • ფქვილი - 3 ს.კ
  • შაქარი - 180 გ
  • ხსნადი ყავა - 2 ს.კ
  • დარბილებული კარაქი - 250 გ
მომზადების წესები
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ კარგად 4 ს.კ. მდუღარე წყალთან რომელშიც გახსნილია ყავა, შემდეგ დავამატოთ შაქარი და კიდევ ავთქვიფოთ. შემდეგ დავუმატოთ დარბილებული  კარაქი, არაჟანი, ავთქვიფოთ, დავაცრათ ფქვილი სადაც არეულია უკვე სოდა და გამაფხვიერებელი. ეს ცომი შევინახოთ მაცივარში 3-4 საათით.

ამასობაში გავაკეთოთ კრემი: ავურიოთ არაჟანი, კვერცხები, ფქვილი,  შაქარი და ცოტა წყალში გახსნილი ყავა.  მოვათავსოთ ორთქლის აბაზანაზე .
განუწყვეტლივი მორევით ავადუღოთ კრემი. რომ გასქელდება - მზადაა. გავაცივოთ და შევურით გათქვეფილ კარაქს.
ცომი გაცივების შემდეგ გამოვიღოთ და გავყოთ 4-5 ნაწილად.  თითოეული ნაწილი გამოვაცხვოთ 26 სმ. დიამეტრის მრგვალ ან საშუალო ზომის ოთხკუთხა ფორმაში 180-200 გრადუსზე.
ამ ფირფიტებს წავუსვათ კრემი და მოვრთოდ სურვილისამებრ.

ტეგები:
ტორტი არაჟანი ყავა ნანახია: 139881