შეარჩიეთ წვნიანი ვაშლი. გათალეთ და გახეხეთ. ცალკე ერთმანეთს შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ ფქვილი.ფორმაში ფენა ფენა გაანაწილეთ ჯერ მშრალი ინგრედიენტები 1 სმ სისქეზე, შემდეგ ვაშლის ფენა. დაიწყეთ და დაამთავრეთ მშრალი ფენით. თავზე დაალაგეთ კარაქის ნაჭრები და შედგით ღუმელში გამოსაცხობად დაახლოებით 1 საათი, 170 გრადუსზე. აუცილებლად დატოვეთ ღუმელშივე გამოცხობის შემდეგ, გაცივებამდე. შეგიძლიათ საღამოს გამოაცხოთ და დილამდე ღუმელში დატოვოთ. სოდა იხსნება ვაშლის წვენში და ფენები ფხვიერდება. მეტი არომატისთვის მოუხდება ლიმონი და ნიგოზიც.