პოლონური "კარპატკა" - სრულიად განსხვავებული დესერტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ცომი
  • წყალი - 250 გ
  • კარაქი - 125 გ
  • ფქვილი - 180 გ
  • კვერცხი - 5
  • მარილი - 1/2 ჩ.კ
  • შაქარი - 1 ჩ.კ
კრემი:
  • რძე - 500 გ
  • სახამებელი - 50 გ
  • ფქვილი - 50 გ
  • შაქარი - 150 გ
  • ვანილი

მომზადების წესები
ცომი მზადდება ზუსტად ისე, როგორც მოხარშული ცომი ეკლერებისთვის. იხილეთ  მომზადების წესი.

მზა ცომი გადაიტანეთ საშუალო ზომის (დაახლ. 25*40სმ) ფორმაში ერთ ფენად და გამოადხვეთ 180 გრადუსზე.

კრემი:
გქახსენით ცოტა რძეში სახამებელი და ფქვილი, შემდეგ დაამატეთ დარჩენილი რძე და სხვა ინგრედიენტები. მოხარშეთ კრემი შესქელებამდე და გააცივეთ. 
ათქვიფეთ კარაქი, ნელ-ნელა შეათქვიფეთ  კრემი.

ბისკვიტი გაჭერით შუაზე, წაუსვით კრემი, დაადეთ  მეორე ფენა და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათი.