დარბილებული კარაქი, შაქრის პუდრა და კვერცხი ათქვიფეთ მიქსერით.შეთქვიფეთ თაფლი და ვანილი.ბოლოს შეამატეთ ფქვილიც, აქციეთ ერთიან მასად, მოაგუნდავეთ, შეინახეთ ცელოფანში და მოათავსეთ მაცივარში 30 წუთით.გაახურეთ ღუმელი 180 გრ-ზე გააბრტყელეთ ცომი 5 მმ სისქის ფენამდე.ცომის გასაბრტყელებლად გირჩევთ გამოიყენოთ არამწებავი, სპეციალური მუშამბა, ან უბრალოდ სუფთა ცელოფანი, ერთ ცელოფანზე დაადებთ ცომს, მეორეს ზემოდან დააფარებთ და საბრტყელებელი ჯოხით თანაბრად გააბრტყელებთ. ფქვილის გამოყენებას არ გირჩევთ, რადგან ზედმეტი ფქვილი ცომს გაამაგრებს;ცომის გაბრტყელების შემდეგ, ამოჭერით წრეები დიდი საჭრელით. ამ რგოლების ნახევარს ამოაჭერით გულიც.ამოჭრილი გულებისა და სხვა ნარჩენი ცომისგან ისევ გააკეთეთ 5 მმ-იანი ფენა და იგივე პროცედურა გაიმეორათ.ტაფაზე დააწყვეთ ამოჭრილი ცომები ერთმანეთის ახლოს.ხრაშუნები ცხვება ძალიან მალე, დახლოებით 10 წუთში, თუმცა თუ პირველად აცხობთ, მაინც ხშირად შეამოწმეთ მზაობა, რადგან ძალიან მალე შეიძლება დაიწვას;თეფშზე დაყარეთ შაქრის პუდრა, ამოავლეთ შიგ გამოჭრილი ხრაშუნების ზედაპირი;მთლიან პეჩენიებს წაუსვით ჯემი და ზემოდან დაადეთ პუდრში ამოვლებული, გულ-ამოჭრილი რგოლები;ეს ხრაშუნები (პეჩენიები) კიდევ უფრო გემრიელია მეორე დღეს;ხრაშუნებისთვის შიდა წრეების ამოჭრა შემდეგ ჯობია, როცა საცხობ ფორმაზე გადაიტანთ დიდი საჭრელით გამოჭრილ წრეებს, რადგან გულ-ამოჭრილი ცომი ზედმეტად "მოქნილი" ხდება და ფორმა შეიძლება დაკარგოს