ორიგინალური და გემრილი ხრაშუან ნამცხვარი "დათუნიები"
ორიგინალური და გემრილი ხრაშუან ნამცხვარი "დათუნიები"
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 250 გ
  • კარაქი - 70 გ
  • შაქარი - 80 გ
  • კვერცხი - 1
  • კაკაო - 1 ს.კ
  • ჯანჯაფილი - 1 ჩ.კ
  • დარიჩინი - 1 ჩ.კ
  • სოდა - 1/2 ჩ.კ
  • ნუში
მომზადების წესები
კარაქი, შაქარი და კვერცხი ერთად ათქვიფეთ 3-4 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ ფქვილი, სოდა,  სუნელები და კაკაო. კვლავ ათქვიოფეთ და შეინახეთ ცომი მაცივარში 1 საათი. 

შემდეგ გაყავით ორად, ერთი ნაწილი დადეთ პერგამენტის ფურცელზე, ცელით დააბრტყელეთ, დაადეთ მეორე ფენა  ქაღალდი და საბტყელებლით გააბრტყელეთ 5 მმ სისქეზე.. გამოჭერით ფორმები, "თათებში დააჭერინეთ" ნუში, არაქისი, კეშიუ და ა.შ. გამოაცხვეთ 10 წუთი 180 გრადუსზე. მუშაობისას ცომი უნდა იყოს ცივი, თუ მორბილდა, შეაბრუნეთ მაცივარში.