ხრაშუნა ნამცხვრები ("პეჩენიები" ) ჯანჯაფილით
ხრაშუნა ნამცხვრები ("პეჩენიები" ) ჯანჯაფილით
დრო 20წთ
ულუფა 20
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ძალიან  მარტივად  მოსამზადებელი  "პეჩენიები", განსხვავებული არომატით

ინგრედიენტები

  • სოდა ძმრით - 1 ჩ/კ
  • ცივი წყალი - 1 ს/კ
  • ვანილი, დარიჩინი, მიხაკი, მუსკატის კაკალი - გემოვნებით
  • დაფქული ჯანჯაფილი (კოჭა) - 1 ჩ/კ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • შაქარი - 250 გრ
  • დარბილებული მარგარინი - 150 გრ
  • ფქვილი - 500 გრ
  • მარილი - 1/4 ჩ/კ
  • შაქარი - 2 ს/კ ამოსავლებად
მომზადების წესები

1. გავაცხელოთ ღუმელი 175 გრადუსსზე. შევურიოთ ერთმანეთს ფქვილი, ჯანჯაფილი, მიხაკი, დარიჩინი, ვანილი და მარილი.
2. მარგარინი და შაქარი კარგად ამოვიყვანოთ, დავუმატოთ კვერცხი,სოდა ძმრით, წყალი და კარგად ვთქვიფოდ. ნელნელა შევურიოთ ფქვილის და სუნელების ნაზავი.
3. მიღებული მასას მივცეთ ბურთების ფორმა, ამოვავლოთ შაქარში, დავაწყოთ ცხიმწასმულ საცხობ ფორმაზე ერთმანეთისგან მოშორებით და დავაბრტყელოთ.
4. გამოვაცხოთ 8-10 წუთი და დაველოდოთ "პეჩენიების" გაგრილებას სანამ ფორმიდან ავიღებთ.

ტეგები:
ჯანჯაფილი ორცხობილა ნანახია: 8791