კალმახის ფილე მწვანილით და კარაქით
კალმახის ფილე მწვანილით და კარაქით
დრო 20წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ლიმონი, კარაქი და ოხრახუში წარმოუდგენელ გემოს აძლევს კალმახს

ინგრედიენტები

  • მარილი და შავი წიწაკა - გემოვნებით
  • ოხრახუში - 3ს/კ
  • ლიმონის წვენი - 2ს/კ
  • კარაქი - 4ს/კ
  • კალმახის ფილე - 6ც
მომზადების წესები

კალმახის ფილე კარგად ამოვსვაროთ  მარილში და შავ წიწაკაში. ტაფა გავაცხელოთ, დავასხათ ცოტა ზეთი და ფილე შევწვათ ორივე მხრიდან ისე რომ კარგად შეიბრაწოს.
სანამ თევზს ვწვავთ, 4ს/კ კარაქი, 2ს/კ ლიმონის წვენი და 3ს/კ დაჭრილი ოხრახუში კარგად შევურიოთ ერთმანეთს. მიღებული მასა წავუსვათ შემწვარ თევზის ფილეს სანამ ცხელია. გემრიელად მიირთვით 

ტეგები:
თევზი კალმახი ნანახია: 5077